Recensies

Genomineerd: Managementboek van het jaar 2018!

Een greep uit de eerste reviews.

“Daphne’s eerdere boek, “15 praktijkverhalen over kennismanagement” vond ik verrassend toepasselijk voor de dagelijkse organisatiepraktijk en met “Factor K” heeft ze die relevantie nog overtroffen. Het is een prachtig boek, zowel naar inhoud als vorm en is geschreven in heldere taal, met herkenbare voorbeelden door iemand die weet hoe het op de vloer van onze kennisintensieve organisaties toegaat. Geen hoogdravend kennis-gefilosofeer maar down to earth gericht op wat helpt en werkt in de praktijk.
“Factor K” neemt je bij de hand en laat je slim denken en handig doen. Lezen dus, en aan de gang er mee. Niets zo praktisch als een goed boek!”

Mathieu Weggeman. Hoogleraar organisatiekunde aan de TU/e, bestuursadviseur en toezichthouder. 


“Dit werk biedt een helder framework voor het van de grond krijgen van kennismanagement in welke organisatie dan ook. Bij het lezen ervan voel je je als de gestructureerde bouwer aan een lerende organisatie.”

Lees hier het hele artikel op Binnenlands Bestuur: Factor K in overheidsland.


“Factor K is een aanrader voor wie met kennismanagement aan de slag wil. Depassé heeft veel ervaring opgedaan met kennismanagement in verschillende organisaties en deelt haar expertise in een vlotte stijl. ‘Write the book you want to read’, schrijft Depassé in het voorwoord. Factor K is niet alleen een boek geworden dat ze zelf wil lezen, maar ik ook en ik raad anderen aan dit ook te doen!” Lees hier de volledige recensie op Managementboek.nl.

Carla Verwijs. Managementconsultant met een specialisatie in kennismanagement.


” Factor K, ‘how to make knowledge work’ is ook voor kennisspecialisten met veel ervaring een must read! Door in deel 1 de theoretische kapstok te beschrijven met voldoende verdieping én de concrete toepassing in de praktijk met uitgewerkte werkvormen en tips in deel 2, is dit boek echt de moeite waard. Ik ga het gelijk inzetten om ons team nog beter en scherper te kunnen laten adviseren en acteren in bestaande opdrachten.

Daarnaast ziet het er tof uit! Je ziet dat het met zorg en aandacht is samengesteld en gemaakt. Kortom een prachtig boek waardoor je geïnspireerd wordt én gelijk zin hebt om aan de slag te gaan!”

Steffi Waslander. Opleidingsadviseur I Business Development I Salesmanager 


“Factor K, ‘how to make knowledge work’ is een aanrader voor iedereen die zich in een kennisintensieve omgeving beweegt. In dit boek laat Daphne je op een toegankelijke manier ervaren hoe je kennis in een organisatie kunt activeren en onderhouden. Het achterliggende framework illustreert de uitgebreide ervaring van de schrijfster en bevat relevante aandachtsgebieden, daar waar het gaat om kennis optimaal benutten en kennisongelukken voorkomen. Een benadering die aanspoort tot actie!”

Stan Dieteren. Business Excellence Officer. PNA


“In november 2017 schreef ik dat ik al een tijd niet meer iets vernieuwends over kennismanagement had gelezen. Dat is nu over. Het nieuwe boek van Daphne Depassé over “Factor K” maakt indruk op mij. Dit lijkt me de derde golf van kennismanagement in Nederland.”

Dr. Paul van den Brink MBA. Adviseur Kennismanagement


“Factor K is een prachtig vormgegeven boek en zeer interessant om te lezen én te gebruiken. Daphne legt de bouwblokken van het Factor K Framework haarfijn uit en ondersteunt het framework met een 15-tal praktisch inzetbare tools. De handvatten die het boek biedt, dringen door tot de ware kern van kennismanagement: de mens. De herkenbaarheid vanuit mijn praktijk is bijzonder groot; daarom vind ik het een échte aanrader voor iedereen die praktisch aan de slag wil met het inzetten van kennis.”

Dominiek Geense. Senior Kennismanagement ontwerper bij Eluxis


“Factor K, ‘how to make knowledge work’ is een super praktisch boek. Als trainer/facilitator in de onderwijswereld waar heel veel kennis aanwezig is, heb ik vooral de tools achterin het boek gebruikt. Het is ook een fijn los boekje dat je makkelijk kan gebruiken.

De tool Issue Mapping heb ik ingezet om met medewerkers in gesprek te gaan om inzicht te krijgen in het probleem dat er speelde tussen 2 staf afdelingen. Ze waren niet gewend om te tekenen, maar het hielp enorm om zelf hun eigen knelpunten visueel te maken. Op deze manier heb ik de training ingezet. Ook interessant om te terug te lezen bij de Lessons Learned dat als men elkaar niet kent en geen vertrouwen heeft in mekaar dat kennis delen dan ook een enorm knelpunt is. Start is om elkaar te leren kennen, en vooral de gemeenschappelijke delers bij elkaar te vinden!

Daphne schrijft op een prettige en leesbare manier. Dit boek is voor mij lekker bruikbaar. Ik raad het iedereen aan die tools nodig heeft om met kennis aan de slag te gaan.”

Katja Pasman. Education Innovator – Facilitator & Designer Creative Learning Spaces – Trainer – Toekomst van onderwijs.


“Een heerlijk boek, lekker praktisch en overzichtelijk. Een slim doeboek! Aanrader voor de professional die met kennis werkt.”

Boyd Hendriks. Managing director Informatieland®, docent internationale Minor Knowledge Sharing & Web 3.0 aan de Hogeschool van Amsterdam


“Informatief en verfrissend in zowel het format als de kijk op kennis. Een boek met handvatten die ik dagelijks inzet in de wereld van de techniek. Succes is er al mee verkregen dus bedankt.”

René Schuurman. Contractbeheerder.


“Een zeer bruikbaar magnum opus van Daphne Depassé. Wow! Verhelderend en toepasbaar!”

Melissa Schouman. Programmamanager leren, ontwikkelen, innoveren bij de Amsterdamse School. Columnist Binnenlands Bestuur. 


“Een prachtig boek. Creatief en met zorg gemaakt en heel praktisch dat je het open neer kunt leggen. De pakkende teksten, de overzichtelijke opbouw en het taalgebruik maken het heerlijk leesbaar. Je wordt echt meegenomen in de tekst. Ik smul van dit soort boeken waarin de theorie zo duidelijk en overzichtelijk uiteen wordt gezet. Vervolgens zijn er dan ook nog eens tools om dit daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Echt super.”

Lenny Appel

“Uitstekend boek dat duidelijk maakt hoe belangrijk het is om in een onderneming, bedrijf goed om te gaan met aanwezige kennis. Leidinggevenden moeten niet tegenwerken als personeel geschoold wil worden. En zorg ervoor dat de nieuwe kennis wordt doorgegeven aan collega’s. Anders is het weggegooid geld. Dit boek geeft ook praktische tools. Dus mensen: stimuleer jezelf en de directie om werk te maken van het verwerven van kennis. En het delen met de anderen in het bedrijf. Maak er beleid op. Want kennis is geen onzin. Maar juist goud om een onderneming te laten slagen. En de tools worden in dit boek aangereikt.”

Els Rademaker-Vos. Bibliothecaris HBO bij Overijsselse Bibliotheek Dienst