Testen in de realiteit

Dit boek – gemaakt van bijzondere en kwalitatief hoogstaande materialen – is zo ontworpen dat jij het op de meest prettige manier kunt gebruiken.

Het boek is twee maal Zwitsers gebonden waardoor het plat/open kan liggen. Het ongestreken papier in het binnenwerk zorgt ervoor dat er geen hinderlijke spiegeling op het papier kan ontstaan tijdens het lezen. Het papier van de omslag is tactiel: het is zacht, aaibaar en flexibel waardoor je het wilt blijven (op)pakken. De omslag stimuleert om het boek te gebruiken, mee te nemen en te doorleven; met een flap die je kunt openklappen om tijdens het lezen altijd zicht te hebben op het Factor K Framework.

Aan de binnenkant heeft het boek een afwijkend ontwerp. Het bestaat – net als de letter K – uit twee delen, waardoor je eenvoudig kunt schakelen tussen de theorie en de tools. De afwerking in oranje garen is zichtbaar gelaten in het hart van het boek: de katernen vormen de bouwstenen van het boek en met deze robuuste bindwijze willen we het gevoel van actie, lef en ‘doen’ accentueren.

Kortom, bij elk detail is steeds rekening gehouden met het doel van dit boek: dat jij het gaat gebruiken. Make knowledge work.


Dit kunnen we natuurlijk allemaal leuk bedenken, maar in de realiteit kan iets totaal anders werken dan bedacht. In het boek staat een gedeelte over prototyping; over hoe belangrijk het is om vooraf te testen. Wij nemen de vormgeving serieus en dat betekent: veelvuldig testen.

Hieronder een aantal snapshots van het testen van de dummy. Op weg naar het best passende resultaat.